شست وشوی کفش کوهنوردی
چه یک کوهنوردی حرفه ای باشید و چه یک فرد تازه کار ، لازم است اصول اولیه محافظت از تجهیزات کوهنوردی خود را بدانید! کفش های کوهنوردی در حالت کلی بسیار مقاوم و سخت جان هستند اما پس از یک برنامه فشرده کوهنوردی و گشت و گذار ، نیاز دارند تا به درستی شسته و نگه داری شوند. طریقه شست وشوی کفش کوهنوردی ، تاثیر مستقیمی بر سلامت و طول عمر کفش شما دارد . در این مقاله قصد داریم اصول شست وشوی صحیح را به شما اموزش دهیم.
1 . بند ها و کفی کفش را جدا کنید.
کفی کفش های کوهنوردی عموما رطوبت زیادی را جذب میکنند در نتیجه به سرعت بو می گیرند . برای شست وشوی کفش کوهنوردی لازم است ابتدا بند ها و کفی کفش را خارج کنید . می توانید از مقداری جوش شیرین برای ضدعفونی کردن کفی استفاده کنید . این کار سبب می شود تا کفی کفش به خوبی خشک شده و بوی بد آن نیز رفع می شود.
بند های جدا شده را نیز بصورت جداگانه با کمی مایع ظرفشویی شسته و بگذارید تا خشک شوند.
2 . رسوب و گل را از روی کفش پاک کنید.
در این مرحله شست وشوی کفش کوهنوردی لازم است رویه کفش و کفی آن را از گل و لای پاک کنید . برای این کار می توانید از یک مسواک و یا فرچه ملایم استفاده کنید . از مقداری آب گرم کمک بگیرید و تا جایی که امکان دارد ، رویه را از آلودگی ها پاک کنید. در صورتی که کفش کوهنوردی شما دارای لکه های سرسخت است ، می توانید یک الی دو ساعت درون آب ولرم خیس کنید.
3 . کفش کوهنوردی را با صابون و آب ولرم بشویید.
اکنون وقت شست وشوی اساسی کفش کوهنوردی است . مقداری مایع ظرفشویی یا صابون را با آب گرم مخلوط کرده و کفش را به خوبی با آن بشویید . می توانید از فرچه یا مسواک برای پاک کردن لکه ها استفاده کنید . دقت داشته باشید تا فشار دست تان زیاد نباشد . در صورتی که کفش شما دارای جیر است ، از یک پارچه برای شست وشو کفش کوهنوردی استفاده کنید.از مسواک کمک گرفته و تمامی گوشه و کنارهای کفش را به خوبی بشویید.
4 . کفش کوهنوردی خود را با آب گرم آبکشی نمایید.
در این مرحله لازم است کفش کوهنوردی خود را به خوبی آبکشی نمایید . با مقداری آب گرم کفش را آبکشی کرده و از یک دستمال نرم برای خشک کردن رویه و برداشتن کف صابون استفاده کنید . در صورتی که بقایای لکه های سرخت هنوز روی کفش تان باقیست ، مجددا مراحل قبل را تکرار نمایید.
5 . خشک کردن کفش کوهنوردی
پس از شست وشوی کفش کوهنوردی لازم است کفش را در هوای آزاد قرار دهید تا به خوبی خشک شود . دقت داشته باشید که کفش نباید در تماس مستقیم با آفتاب یا باد باشد . بهترین زمان برای خشک شدن کفش بین 24 تا 48 ساعت است . قبل از برداشتن کفش از خشک شدن آن مطمئن شوید زیرا وجود رطوبت باعث ایجاد کپک و خرابی بافت کفش می شود .
نکته : در صورتی که کفش کوهنوردی شما به شیره یا صمغ گیاهان آلوده شده و با شست وشوی معمولی پاک نشد ، می توانید کفش را برای چند ساعت در فریزر قرار دهید . سپس با استفاده از یک چاقو به ارامی صمغ را از روی کفش تراشیده و محل مورد نظر را با آب و صابون بشویید.